NÓŻ UNIWERSALNY ROBUST 12249 STAL WĘGLOWA SZARY
towar niedostępny
Opis
Parametry:
- Model: Robust Grey
- Marka: Mora, Szwecja
- Stan: Nowy / 100% oryginałny
- Materiał: stal węglowa C100
- Głownia: Clip Point
- Rękojeść: tworzywo pokryte gumą
- Pochwa: tworzywo
- Ostrze: gładkie
- Klips do mocowania
- Zalety:
- Ostrze wykonane ze stali węglowej C100
- Pewny chwyt dzięki ergonomicznej rękojeści wykonanej z tworzywa pokrytego gumą
- W zestawie praktyczna kabura z tworzywa
- Funkcjonalny klips do wygodnego mocowania
- Kolor: Szary
Wymiary:
- Długość całkowita: 206 mm
- Długość ostrza: 91 mm
- Grubość ostrza: 3,2 mm
- Waga noża: 105 g
- Waga noża z pochwą: 139 g
Wysokiej klasy, uniwersalny nóż outdoorowy Robust charakteryzuje się niską wagą, wysokiej jakości ostrzem i ergonomiczną rękojeścią.
Model Robust, to klasyczny model marki Mora, wzmocniony o grubszym, mocno osadzonym ostrzu i pewnej w uchwycie rękojeści.
Głownia o profilu Clip Point wykonana ze stali węglowej, a samo ostrze wyprowadzone płaskim szlifem zero-grind, takie wykończenie ostrza zapewnia doskonałe właściwości tnące i sprawia, że nóż nadaje się świetnie do strugania, cięcia itp.
Użyta stal węglowa C100, pomimo hartowania do twardości 58-60HRC, gwarantuje wysoką wytrzymałość i elastyczność, dodatkowo ostrzy się ją łatwiej, a nóż dłużej zachowuje ostrość.
Wyprofilowana i ergonomiczna rękojeść wykonana z wytrzymałego tworzywa pokrytego gumą zapewnia komfort i pewność chwytu nawet kiedy jest mokra lub zabrudzona.
W komplecie z nożem jest praktyczna pochwa z wytrzymałego tworzywa. Specyfika jej budowy (otwór odprowadzający wodę) sprawia, że można bez obaw włożyć do niej mokry czy zabrudzony nóż. Dodatkowo wyposażona jest w elastyczny klips umożliwiający mocowanie do pasa lub rantu spodni.
Nóż Robust zaprojektowany dla osób, które nie chcą się martwić o jakość, idealny w takich aktywnościach jak łowiectwo, turystyka, wędkarstwo.
Konserwacja:
1. Regularne czyszczenie: Po każdym użytkowaniu noża należy go dokładnie oczyścić, w tym celu użyć delikatnej myjki i letniej wody do umycia ostrza.
2. Suszenie: Po umyciu noża, koniecznie należy go dokładnie osuszyć, aby uniknąć gromadzenia wilgoci, która może przyczynić się do korozji.
3. Smarowanie: Okresowo noże ze stali węglowej należy smarować specjalnym olejem do konserwacji, aby zapobiec korozji i utrzymaniu ostrza w doskonałej kondycji.
Noża nie należy myć w zmywarce, gdyż silne środki myjące w połączeniu z wysoką temperaturą panującą w zmywarce doprowadzają do korozji stali oraz niszczą krawędź tnącą.
Pliki do pobrania:
Dane techniczne
KAMUFLAŻ I KOLOR | ODCIENIE SZAROŚCI |
MATERIAŁ DOMINUJĄCY | STAL WĘGLOWA |